8.1.2014

Lupauksia vuodelle 2014

En muista luinko jostain vai keksinkö vain omasta päästäni, mutta jos aikoo tehdä uudenvuoden lupauksia, niin ne lupaukset olisivat hyvä olla sellaisia, että ne ovat realistisia ja ne pystyy toteuttamaan helposti. Tuo ajatus mielessä ajattelin sitten tehdä jonkinlaisia lupauksia tälle vuodelle. Oikeastaan ne ovat ehkä vähän turhankin helppoja minut tuntien. Lupaukseni ovat siis tässä.

1) Lupaan olla fyysisesti koskematta vastakkaisen sukupuolen edustajia. Jos joku sukulaistäti (tai muu) ajaa minut nurkkaan ja pakottaa halaamaan, niin sellaisia ei lasketa. Myöskään käsipäiväätä eli tervehtimisiä ei lasketa tähän.

2) Vastapainoksi edelliselle, lupaan ajatella tänäkin vuonna kaikenlaisia hyvin epäsiiveellisiä ajatuksia niistä vastakkaisen sukupuolen edustajista, joita näen tässä jokapäiväisessä elämässäni.

3) Viimeisenä se kaikkein vaikein eli koetan pitää vuoden aika vähintään yhden sellaisen päivän, jolloin en puhu sanaakaan.

Siinäpä ne, näin pyörähtää taas tämä vuosikin käyntiin.

4 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Tuo viimeinen on paha, ainakin mulle. Olen nimittäin kova puhumaan itsekseni, joten juttua lipsahtaa ihan huomaamatta ulos.

Olen kerran ollut melkein koko päivän vaiti. Se oli semmoinen retriittihommeli, että kaikki sanallinen viestintä (myös itsensä kanssa) oli kielletty aamusta illankoittoon. Muistelen että iltahämärissä sai taas jo jutella, mutten ole varma.

Retriittipäivänä ei siis puhuttu tai laulettu, mutta ei myöskään kirjoitettu tai luettu mitään. Ei tekstailtu tai lähetetty sähköposteja, ei katsottu televisiota tai kuunneltu radiota. Ei mitään sanallista.

Se oli todella vaikeaa. Mutta yhden päivän kokeilun arvoista kyllä.

Urpo Turpo kirjoitti...

Tuo retriittihommelipäivä on varmasti ollut vaikea, jos ei ole saanut edes lukea tai katsella mitään. Luultavasti tuollainen päivä alkaisi rassata minun hermoja illalla jo ihan tosissaan, jos mitään sopivaa vastiketoimintaa ei olisi tilalle.

Hehkuvainen kirjoitti...

Sinä päivänä tuli ulkoiltua paljon metsässä :D.

Urpo Turpo kirjoitti...

Juuri sopivaa toimintaa tuollaiselle päivälle. Itsellä kävi mielessä, että tuollaisena päivänä voisi harrastaa liikuntaa. Eri asia vain miten pitkään sitä jaksaisi ennen kuin kunto loppuisi. :)